Veszprémi sikerek a Zrínyiben

2014.09.16. Vissza

Az idei szezon második zrínyis amatőr versenyén a Veszprém Tollas egy egész csapattal képviseltette magát. A Főtaxi által szponzorált, jó hangulatú összecsapásra szép számmal érkeztek versenyzők először az egyes versenyszámokra, majd késő délutántól a párosokra. A lebonyolítás csoportrendszerben zajlott a férfiaknál, ahonnan további egyenes ágas és vigaszágas mérkőzések vártak még a játékosokra. A női mezőny sajnos nem volt ilyen népes, így ott egy csoportkör eldöntötte a helyezéseket.

Veszprémi sikerek a Zrínyiben

A veszprémi hölgy különítmény uralta a női mezőnyt, az arany és az ezüst is veszprémiek nyakába került. Úgy alakult, hogy a csoport utolsó mérkőzése lett a döntő is egyben, így Varga Orsi és Herczeg Kata egy parázs hangulatú, nagyon hajtós, három szettes meccsen dönthették el, kié legyen az arany. Kata erősen kezdett, hozta az első szettet, majd a másodikat 17-re elvesztette, így jöhetett a döntő szett, ahol Orsi jobban bírta energiával, így végül ő lett a női egyéni bajnok.
A férfiak között nem sikerült helyezést elérnie Rompos Istvánnak, Horváth Lacinak és Majercsik Líviának sem.
 
A versenyen egyetlen, összevont páros számot rendeztek, ahol a Varga-Rompos és Herczeg-Majercsik veszprémi párosokon kívül Horváth Laci állt pályára Balogh Lászlóval. Bár a Herczeg-Majercsik páros szép játékkal, csoport másodikként jutott a főtáblára, estére elfogyott a lendület, így csak a B kategória 7. helyét tudták megszerezni. A Balogh-Horváth páros a C kategória győzteseként, a Varga-Rompos kettős pedig ugyanitt másodikként végzett.
 
A csapat este kilenc körül, nagyon fáradtan, nagyon sok mérkőzéssel a lábukban, de egy kivételesen jó hangulatú, csapatépítő nap után indult haza a Hungáia körútról Veszprémbe.

kedvcsináló